A legjobb tokhallelőhely Kanadában

A horgászat Kanadában olyan szabadidős tevékenység, amelyet szinte minden kanadai, ha megfelelő alkalom kínálkozik rá, szívesen űz. A küzdeni szerető halakból itt nincs hiány.

Aki speciális horgászkempingbe utazik, előtte az utazásszervezőtől informálódjon a megfelelő felszerelés után. Ha egy kis szünetet iktatunk be a horgászásban, a kanadai vadonban fekete medvéket, jávorszarvasokat, hódokat, mosómedvéket, tarajos sülöket, teknősöket és sok más ritka állatfajt figyelhetünk meg. Az ország sokféle vize között a kis patakoktól kezdve a nagy lazaclelő folyókon át az édesvízi tavakig mindenfélét megtalálunk.

Horogra akadhat többek között csuka, fekete sügér, fogas, tokhal, maréna, ponty, csatornaharcsa és tarka menyhal. A sós vízben pedig lazac, óriás lepényhal, cápa és tonhal.

A világ bizonyára legjobb tokhalterülete

A fehér tokhal Észak-Amerika legnagyobb, édesvízben előforduló hala. Akár az 500 kilós súlyt is elérheti. Vancouvertől autóval kétórai távolságra üldözhetjük ezeket az óriásokat. A horgászok napi 8 órát horgásznak, és kényelmes, középkategóriájú szállodákban laknak. Egy 3 napos próbaút során nem kevesebb, mint 40 tokhalat fogtak ki, amelyek mind 2 méter feletti hosszúságúak voltak, a három legnagyobb 128, 108 és 86 kilós volt, több hal volt 45 kg körüli, és sok 22 kg körül.

Más területekkel ellentétben a tokhal egész évben a folyóban él, anélkül, hogy elvándorolna. A legjobb időszak június közepétől november közepéig tart. Tavasszal van még egy kis időablak április végétől május elejéig. Akár garanciát is lehetne ígérni a fogásra. Az utazás minden esetben megéri, akár csak a tokhal miatt 3-6 napra, vagy a Skeena folyón vagy a Big Springen tett lazactúra után kiegészítésképpen 1-3 nap tokhalazással. Lehetőség van körutazásokra is lakókocsival.

Szólj hozzá!


A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!