Harcsák Mantovában – Olaszország

Mantova egy idillikus középkori város Verona közelében, három nagy víztározó veszi körül a Mincio folyónál. Egy kitűnő terület, ami leginkább természetesen csónakkal horgászható. Bármikor foghatunk akár 90 kg-os harcsát is, ha rendelkezünk tapasztalatokkal és tudjuk, hogy a harcsákat hol találjuk. A 35 kg körüli harcsák nagyon gyakoriak, mert ezek az erős ördögök nyüzsögnek az egész tóban, amelynek az átlagos vízmélysége 5 méter. Az első tóban a halászat tiltva van (egész évben), a második tó márciustól bizonyul nagyon pozitívnak, elsősorban nagyon szép (akár 10 kilós) vadpontyokat zsákmányolhatunk itt egy kis szerencsével az óriási, 100 méter hosszú és 100 méter széles tavirózsamezőkön. Ez az olaszok népszerű horgászhelye. A második tótól egy zsilipen keresztül közvetlenül a Mincio folyóba jutunk, amely olyan sok mellékággal, árokkal és mocsaras területtel rendelkezik, hogy az ember azt sem tudja, hol kezdje a horgászást. Aztán kilométerenként zsiliptől zsilipig haladva közvetlenül a Póba juthatunk.

Mivel a Mincio hihetetlenül bőséges halban (ez természetvédelmi terület), természetesen a harcsák is csoportosan nyüzsögnek benne a prominens helyeken, ami azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy harapnak is. Az abszolút szuper csali az angolna! Ami a felszerelést, a botokat és a zsinórokat illeti, a Shimano 6500-as vagy 6000-es széria teljesen elegendő 50-es fonott zsinórral és egy nagy horoggal felszerelve, ez biztosan ellenáll minden harcsának. Egy halradar feltétlenül ajánlott, mivel a vízállás gyorsan változik. A tudás azonban nem minden, sok szerencse is kell hozzá, hogy jó időben legyünk jó helyen.

Ez egy hatalmas, szinte hihetetlenül kalandos horgászterület, az állatvilág oly ritka természeti csodáival. Az áramlat, a kirándulóhajók, amelyekkel egész nap szembe kell nézni, két nap után „rutinná” válnak, mert nem teszik lehetetlenné a horgászatot, ahogy az elején gondolná az ember. Cserébe viszont éjszaka nyugalom van, és nyugodtan horgászhatunk egészen a kora reggeli órákig. Felmerül a kérdés, hogy milyen szálláslehetőség adódik. A legkalandosabb és legszebb: élhetünk egy lakóhajón, teljesen berendezve ágyakkal, étkezővel, meleg zuhannyal, hűtőszekrénnyel és mindennel, ami az élethez szükséges. Természetesen tűzhely és sütő is rendelkezésre áll. Van hozzá két csónak is, amelyekkel a speciális helyeket meg lehet közelíteni, valamint ezekkel járhatunk bevásárolni is Mantovába.

Szólj hozzá!


A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!